Na tomto videu můžete vidět kromě výroby těstovin i detailní záběry na stroj, na čistý a funkční design, precizní zpracování a použité materiály. Výrobníky jsou bezúdržbové, snadná obsluha i montáž a demontáž nerezových a mosazných dílů, které přichází do styku s potravinou.
Pro výrobu čerstvých a chutných těstovin je důležitým základem kvalitní mouka. My pro Vás takovou mouku dovážíme přímo od výrobce z mlýna Molino Dallagiovanna, Itálie.
A můžete si ji objednat na našem eshopu ROMACO, přímo zde »
Mouku nabízíme v druhu semolina, což je mouka z tvrdé (tvrdozrnné) pšenice, ať už jemně mletá nebo hrubě mletá. Jemně mletá mouka, tzv. rimacinata, oproti standardní semolině rychleji přijímá vodu a tím se zkracuje doba přípravy před samotnou výrobou potravin. Oba typy mouky jsou ale vhodné pro výrobu čerstvých a sušených těstovin - pro špagety, bucatini, fettuccine, lasagne nebo ravioli.
Kromě základní semolinové mouky v nabídce máme i velmi brilantní a čistě bílou mouku, La Triplozero, "vlajkovou loď" výrobce. Podle italského práva se jedná o měkkou pšeničnou mouku typu "00", ale díky své maximální čistotě ji výrobce nazývá jako "triplozero" (tedy ne dvě, ale tři nuly "000"). Zrno je nejdříve vypráno, aby se odstranily veškeré nečistoty a pak až umleto. "Absolutní čistota" umletého zrna dává mouce lehkost, brilantní bílá barva nechává vyniknout barvu žloutku, optimální hydratace během hnětení. Těstoviny nemění texturu během vaření a zachovávají si lesklou žlutou barvu při zachlazení nebo zamrazení. Ideální mouka pro všechny typy vaječných čerstvých těstovin, včetně plněných jako jsou "Ravioli".
Semolina je typ mouky, pro který je typický vyšší podíl pšeničné bílkoviny (lepku). Těstoviny z této mouky se nerozvářejí, nelepí a mají vyšší nutriční hodnoty i lepší chuť.
Semolinová mouka má také nižší glykemický index, při trávení tak nedochází k rychlému nárůstu krevního cukru a tím se udržuje lépe vyvážený stav našeho organismu a nepřibírá se na váze.